Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat că nu va face parte din Guvernul Ciucă, iar pentru preluarea funcţiei de preşedinte al Senatului se gândeşte dacă îşi va depune candidatura, transmite Agerpres.

Florin CîțuFoto: Facebook/ Florin Citu

Întrebat, duminică, la intrarea în sediul central al PNL, dacă doreşte să facă parte dintr-un viitor guvern condus de Nicole Ciucă, Cîţu a răspuns:

"Nu. În acest cabinet în niciun caz. Avem atât de multă treabă la partid... Deja, astăzi e cam o lună de când am terminat Congresul PNL. E mult de muncă la partid, deci nu se pune în discuţie".

Referindu-se la o eventuală preluare a funcţiei de preşedinte al Senatului după ce va instala un Guvern PNL-UDMR, Cîţu a spus:

"E nevoie de vot. Aici vom vedea dacă va fi vot, dacă îmi voi depune candidatura, sunt alte discuţii aici. Dar, deocamdată, (...) nu se discută aşa ceva. Mă concentrez în fiecare zi pentru a avea majoritatea necesară să trecem acest guvern. Este foarte important".

Florin Cîțu: Este clar că nu există compatibilitate cu PSD

Pe de altă parte, premierul interimar a exclus posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD, transmite News.ro.

”Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine, împreună cu USR, este clar că aici nu există compatibilitate”, afirmă Cîţu.

Întrebat dacă exclude ca, după perioada de tranziţie, PSD şi PNL să intre împreună la guvernare, Cîţu a afirmat:

”În ceea ce priveşte viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: noi suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibile cu ceea ce a spus PSD până acum”.

Referințe: