Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) anunţă, sâmbătă, că 52% dintre angajaţi vor merge în telemuncă de luni, prioritate având cei care sunt nevaccinaţi şi cei care au probleme medicale. Agenţia are 77% dintre angajaţi vaccinaţi, scrie news.ro.

​​Violeta VijulieFoto: ​​Facebook/ Violeta Vijulie

”Astăzi am convocat Colegiul Managerial al ANFP ca să stabilim măsurile care se impun în baza Hotărârii de Guvern privind starea de alertă. Eu pregătisem pentru luni, 25 octombrie, un nou Ordin de preşedinte cu măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului însă HG-ul a făcut necesare anumite modificări. De exemplu, eu prevăzusem telemuncă pentru 30-50% din angajaţi, HG spune să fie minim 50%”, a transmis, sâmbătă, preşedintele ANFP, Violeta Vijulie.

Potrivit datelor transmise de instituţie, în ANFP 77% dintre angajaţi sunt vaccinaţi.

”ANFP lucrează cu 4.000 de instituţii din sistemul public, adică toate cele în care există funcţionari publici şi de aceea responsabilitatea noastră este foarte mare”, a mai transmis instituţia.

Reprezentanţii acesteia au precizat principalele decizii care se vor aplica de luni:

  • toti cei care doresc să se vaccineze (din 23% nevaccinaţi) au prioritate la zi liberă, indiferent de atribuţiile lor în instituţie.
  • 52% dintre angajaţi vor merge în telemuncă
  • recomandările pentru prioritate la telemuncă sunt:

- nevaccinaţi

- vaccinaţi dar vulnerabili din pdv medical

- persoane care au copii de vârstă şcolară, având in vedere vacanţa forţată

- persoane din departamentele a căror obiect de activitate nu afectează interacţiunea cu beneficiarii ANFP, cum ar fi comunicarea sau fondurile europene, spre deosebire de cei care lucrează pe managementul funcţiei publice care trebuie să fie în legătură permanentă

  • continuarea asigurării de dezinfectanţi şi măşti pentru angajaţi
  • acces în instituţie, pentru cei din afara ei, doar cu certificat verde sau test
  • suplimentarea numărului de nebulizări de la 2 în 30 de zile la 4 în 30 zile
  • amânarea cursurilor de pregătire desfăşurate de ANFP pe proiecte europene.