​Vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că „i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să îi scape de PSD”, susținând că șeful statului ascunde sub eticheta de „crizatori” nemulțumirea că useriștii au vrut „un stat reformat”.

Ionut MosteanuFoto: Agerpres

„Președintele i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să ”îi scape de PSD”. Să spui că USR a blocat reformele în justiție, în administrație și în domeniul pensiilor, este o ticăloșie politică. Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, „cei care vor să fie alături de noi”, înseamnă că trădezi votul a milioane de români”, a scris Moșteanu pe Facebook.

El susține că USR s-a luptat pentru o justiție curată, nu a acceptat „un tun de 50 de miliarde, mită pentru baroni” și nu a acceptat numirea „incompetenților” în companii.

„Acum suntem numiți „crizatori”, iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme. Asta e o deformare a realității.

Dacă e să vorbim de reforme, încerc să îi explic Președintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni. Pe scurt. Îi aduc aminte că, în justiție, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT și DNA să se mai facă la mica înțelegere. Îi aduc aminte că, în administrație, profesioniștii numiți de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminați chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid. Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag Președintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari.

Dacă pentru asta suntem numiți „crizatori”, pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta”, a mai scris Moșteanu pe Facebook.

Aflat la Bruxelles și întrebat cum s-a ajuns în situația ca guvernul minoritar să fie trecut cu sprijinul PSD, partid pe care l-a criticat de atâtea ori pentru lipsa reformelor, Klaus Iohannis a susținut că este nevoie de un guvern, iar "cineva trebuie să guverneze și cineva trebuie să acorde sprijin din parlament". El a lansat un nou atac la cei din USR, pe care i-a numit "crizatori".