USR nu intenționează să susțină un guvern minoritar care are deja susținerea PSD, a anunțat Dacian Cioloș, joi, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă, pentru un guvern minoritar PNL-UDMR.

Dacian CiolosFoto: AGERPRES

În cea de a doua conferință de presă susținută joi, de data aceasta după anunțul oficial de la Cotroceni, Dacian Cioloș a afirmat din nou că România "ar putea avea rapid un guvern PNL-USR-UDMR, dar decizia este la PNL".

Evident că USR trece în opoziție, a mai spus Cioloș, răspunzând unei întrebări.

Chestionat dacă USR va vota în Parlament pentru învestirea Cabinetului Ciucă, Cioloș a spus că nu se mai pune problema susținerii USR: "Știm doar că exista un guvern minoritar, nu știm lista miniștrilor și nici programul de guvernare. Nici nu mai contează cum votează USR atât timp cât PNL a anunțat că are susținerea PSD. Pare să existe o înțelegere PNL-PSD cu care probabil se simt confortabil".

Despre nominalizarea generalului în rezervă Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, Dacian Cioloș a spus că "nu este un semnal deloc bun", mai ales că am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare și s-a văzut rezultatul: "Acum venim cu o propunere de premier fost militar. Evident că nu suntem confortabili. E cumva și un semnal de capitulare a politicului".