Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat joi că uniunea este deschisă la dialog în ceea ce privește nominalizarea lui Nicolae Ciucă, dar a subliniat că există totuși o problemă pe palierul politic în condțiile în care, în statele democrate, guvernele nu sunt conduse de militari, fie ei în rezervă. ”Nu avem o problemă cu persoana sa, e un principiu. În condiții normale, guvernele nu sunt conduse de militari”.

Kelemen HunorFoto: Guvern

”Am luat act de propunerea PNL. Ciucă este un militar excepțional care a muncit, a mers în teatrele de război. Pe palierul politic este însă o problemă pentru că nu este foarte uzual, în ultimii 50-60 de ani, în țările democrate niciun militar nu a condus guvernul. Din acest punct de vedere avem o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea și dorința PNL de a căuta o soluție rapidă. Suntem deschiși la dialog, să vedem și punctul de vedere al lui Florin Cîțu. Dacă Iohannis îl va desemna, probabil că vom discuta și cu el dacă va dori și vom vedea care sunt prioritățile”, a declarat Kelemen Hunor.

La insistențele presei, el a spus că UDMR poate accepta acum o astfel de soluție și că este important ca săptămâna viioare să avem un vot în Parlament pentru un nou guvern.