Social-democraţii au decis, joi, în Biroul Permanent Naţional, să nu meargă cu o propunere de premier la cea de-a doua tură de consultări de la Palatul Cotroceni, o decizie urmând a fi luată după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis.

HotNews.roFoto: Hotnews

PSD va lua o decizie privind o propunere de premier PSD după consultări. Iniţial, social-democraţii merseseră la Cotroceni cu mandatul alegerilor anticipate, şi cu susţinerea unui Guvern de tehnocraţi care să treacă România de perioada de criză, până în primăvară. Marcel Ciolacu a afirmat, la începutul şedinţei, că varianta unui guvern minoritar nu poate aduce stabilitate, în acest context politic.

Surse politice au precizat pentru News.ro că liberalii ar prefera varianta unui guvern minoritar PNL-UDMR care să aibă susţinerea PSD în Parlament, acesta fiind motivul pentru care au decis să îl propună pe Nicolae Ciucă premier.

Din delegaţia cu care PSD va merge la consultări fac parte Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, Paul Stănescu, secretar general PSD, Sorin Grindeanu, vicepreşedinte PSD, Alexandru Rafila, deputat PSD (membru al comisiei de sănătate din camera deputaţilor), Streinu Cercel, senator PSD (preşedinte al comisiei de sănătate din Senat).