Nicolae Ciucă este propunerea impusă liberalilor de Klaus Iohannis și cu aceasta merge PNL la consultările de la Cotroceni. Decizia a fost luată miercuri seară, într-o întâlnire restrânsă a liderilor PNL cu președintele Klaus Iohannis la Vila Lac și formalizată joi, într-o ședință de doar câteva minute a Biroului Permanent Național. Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că Nicolae Ciucă va conduce un guvern minoritar cu sprijinul PSD în Parlament.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit surselor citate, liberalii sunt interesați de colaborarea cu PSD la nivel parlamentar iar guvernul condus de Nicoale Ciucă să fie unul minoritar.

Deciziile au fost oficializate joi dimineață într-o ședință a Biroului Național Permanent care a durat doar câteva minute.

Miercuri seară, liderii PNL s-au întâlnit la Vila Lac cu președintele Klaus Iohannis și au discutat mai multe variante pentru nominalizarea candidatului PNL pentru postul de premier: Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și Lucian Bode. Nicolae Ciucă a fost însă preferat de șeful statului pentru funcția de prim-ministru, fiind unul dintre fidelii șefului statului.

Surse din PNL declarau pentru HotNews.ro că șansele lui Florin Cîțu de a fi nominalizat de către președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier au scăzut considerabil în ultimele zile. "Contextul crizei sanitare și politice nu mai permite negocieri pe termen mediu și lung și trebuie identificată imediat o soluție. Noi vrem ca președintele partidului să fie și premierul, dar nu mai este timp. Nominalizările pe funcții se pot schimba. Așteptăm un semn de la președinte, decizia îi aparține", au explicat sursele citate.

Încă de săptămâna trecută, informațiile HotNews.ro arătau că o parte dintre liberali recunoșteau neoficial că Florin Cîțu nu mai are șanse de a fi din nou premier, însă nimeni nu și-a asumat să-i ceară acestuia să își retragă candidatura.