Prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu a anunţat, miercuri, că liberalii vor merge la a doua rundă de consultări cu președintele Iohannis, pentru formarea Guvernului, cu Florin Cîţu propunere pentru funcţia de premier. Și secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, un alt apropiat al premierului demis, a susținut că PNL va merge la Cotroceni cu propunerea Cîțu prim-ministru.

Florin Citu, ales presedinte PNL 4Foto: Facebook PNL
  • "Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru este președintele partidului, Florin Cîțu.
  • Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni. Avem convingerea că vom genera o majoritate în jurul PNL", a scris pe Facebook Iulian Dumitrescu.

Și secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, un alt apropiat al premierului demis, a susținut că PNL va merge la Cotroceni cu propunerea Cîțu prim-ministru:

  • "Am observat un val de fake news în ultimele zile, inițiat de adversarii Partidului Național Liberal şi aş vrea să reamintesc un lucru.
  • Există o decizie asumată și votată în Partidul Național Liberal: propunerea de premier este președintele PNL. România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal, condus de Florin Cîţu. Cred că și unii, și alții, trebuie să fim echilibrați, să dăm dovadă de responsabilitate. Responsabilitatea despre care a vorbit toată lumea, astăzi, la tribuna Parlamentului”.

Până la acestă oră, nu fusese convocată o ședință a conducerii PNL, după ce Guvernul Cioloș a picat la votul în Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări joi începând cu ora 11.00, după ce Parlamentul a respins miercuri varianta unui guvern exclusiv USR, condus de Dacian Cioloș.