Fostul lider al PNL Ludovic Orban îi cere lui Florin Cîțu demisia, spunând că a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate și a executat orbește ordinele primite. De asemenea, Orban îl somează public pe Klaus Iohannis să își aducă aminte că e președintele României și să renunțe la jocurile meschine.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Declarațiile au fost făcute de Ludovic Orban la scurt timp după votul din Parlament, unde Dacian Cioloș, premierul desemnat de Klaus Iohannis, nu a reușit să adune voturile pentru învestirea Guvernului propus.

Ludovic Orban, care a susținut de mai multe ori de la debutul crizei politice că soluția era un guvern în jurul PNL, cu un alt premier, a lansat un nou atac dur la adresa lui Florin Cîțu, dar și a lui Klaus Iohannis.

Orban, care în 25 septembrie, când a pierdut mandatul de președinte al PNL și anunța că parteneriatul său cu Iohannis s-a încheiat, a spus că șeful statului este ”vinovatul principal pentru declanşarea crizei poltice”:

  • "Ambiţia bolnavă de a controla numirile procurorilor şi de a impune la şefia PNL un om care nu mai are nicio şansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică (...)
  • Solicit public demisia lui Florin Cîțu, care a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate și a executat orbește ordinele primite
  • Odată cu Cîțu ar trebui să plece acasă și toți cei care l-au susținut
  • Sigur că azi ar fi potrivit să îi cer și demisia lui Klaus Iohannis, dar nu o să o fac, pentru că știu că o fac degeaba
  • Îl somez în schimb public să-și amintească că e președintele României, să renunțe la jocurile meschine (...)
  • Până când PNL nu se eliberează de tutela lui Iohannis, de poftele de la Cotroceni şi nu alege ce vor cetăţenii, e sortit eşecului".