Premierul desemnat Dacian Cioloș le-a cerut parlamentarilor, în ședința de plen pentru votul de învestire a Guvernului USR, să îi dea votul pentru un mandat limitat, pe perioada crizei pandemice.

Dacian CiolosFoto: AGERPRES

În discursul său, Dacian Cioloș a spus că a venit pentru a fi la dispoziţia oamenilor într-un moment de criză, că nu vrea să polemizeze cu nicio forţă politică şi nici spectacol politic, pentru că "suntem în mijlocul furtunii”.

  • ”Vin aici să vă cer un vot de criză. Sunt aici pentru a fi la dispoziţia cetăţenilor într-un moment de criză, iar acest lucru nu poate fi realizat decât de dumneavoastră, pentru că îi reprezentaţi pe cetăţeni. Trebuie să înţelegem împreună uriaşa putere şi responsabilitate care se află pe umerii tuturor”, a afirmat Cioloş.

El le-a cerut parlamentarilor să voteze fără un calcul politic, spunând că această propunere de guvern este rezultatul unei crize: "Nu ajută pe nimeni nici politic, nici social să prelungim această criză".

  • "Vă cer un mandat limitat în timp și care să se întindă pe perioada crizei. Sunt conștient că un guvern învestit astăzi nu are viață lungă.
  • Votați acest guvern! Acest guvern poate să fie o soluție pentru ieșirea din criză, chiar dacă va avea o viață scurtă!", le-a cerut Cioloș parlamentarilor.