Senatorul USR Cristi Berea susţine că, în loc de afirmaţii lacrimogene pe tema pandemiei, preşedintele Klaus Iohannis trebuia să anunţe decizii ferme pentru perioada următoare, dar şi să vină cu o soluţie urgentă pentru a debloca actuala criză politică, poitrivit News.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Faptul că pandemia face ravagii în ţara noastră ştim deja. În loc de afirmaţii lacrimogene, mă aşteptam la nişte anunţuri clare din partea şefului statului. El nu este pe post de birocrat care doar ia la cunoştinţă, ci este omul de la care românii aşteaptă decizii ferme pentru perioada următoare", a declarat, într-un comunicat de presă, senatorul USR Cristi Berea.

Totodată, senatorul USR Cristi Berea consideră că România nu îşi mai permite aventuri politice şi că se aştepta ca şeful statului să vină cu o soluţie urgentă pentru a debloca actuala criză din coaliţia guvernamentală.

"Vedem cum PNL preferă mai degrabă să meargă pe drumul refacerii USL decât să încerce refacerea coaliţiei. Pentru liberali duşmanul numărul unu a devenit USR, nicidecum PSD sau AUR. Noi suntem cei care le stricăm planurile, ei sunt mereu băieţii buni care ştiu ce trebuie făcut pentru ţară. În realitate, ei vor ca noi să închidem ochii, iar în judeţe liberalii să-şi vadă liniştiţi de afacerile necurate, unele puse la cale împreună cu cei din PSD. Asta aşteptam de la domnul preşedinte Iohannis. Aşteptam să le spună liberalilor să-şi bage minţile în cap şi să redeschidă imediat discuţiile cu USR pentru a reface coaliţia. Fără un guvern legitim şi stabil, pandemia va fi cu greu ţinută în frâu", a declarat Cristi Berea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat convocarea pentru miercuri a unei şedinţe cu toţi responsabilii pentru a decide măsuri restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor cu SARS-CoV-2. Pornind de la bilanţul grav de marţi al pandemiei, Iohannis a afirmat că valul 4 este mai agresiv decât se prognoza, iar pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mişcat mult prea lent, a fost deficitară.

"Este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi confirmă", afirmă preşedintele.