USR spune că s-a format "o nouă majoritate USL" în Parlament pentru că parlamentarii PSD şi PNL resping "braţ la braţ" candidaţii propuşi în Cabinetul Dacian Cioloş, însă, cu toate acestea, Uniunea Salvați România "va merge până la capăt cu aceste propuneri pentru că este nevoie rapid de un guvern". Reamintim că miniștrii propuși de Dacian Cioloș sunt audiați marți în comisiile parlamentare, care le dau avize nagative pe bandă.

Dacian CiolosFoto: AGERPRES
  • "Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României. PSD şi PNL resping braţ la braţ candidaţii propuşi de USR pentru ministere.
  • Nu reuşesc să treacă peste propriile lor supărări, interese, calcule politicianiste. Votul pe care îl vedem în comisii nu are nimic de-a face cu măsurile din program sau calitatea miniştrilor", afirmă USR într-un mesaj pe Facebook.

Reprezentanţii USR spun că au venit în Parlament cu o propunere de guvern şi cu un program de guvernare pentru că PNL şi PSD "au fugit de responsabilitate şi nu au avut curajul să vină cu propuneri".

"USR va merge până la capăt cu aceste propuneri pentru că avem nevoie cât mai rapidă de un guvern care să scoată ţara din criză", au mai transmis reprezentanții partidului condus de Dacian Cioloș.