Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a declarat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei în care s-a votat ca Florin Roman de la PNL să preia interimar şefia forului legislativ, că votul USR "a fost un semn de bunăvoinţă pentru a vedea, în zilele următoare, bunăvoinţă şi responsabilitate”.

Ionut MosteanuFoto: Agerpres

Ionuţ Moşteanu a declarat, după şedinţă, că, după vacantarea funcţiei de preşedinte, în urma demisiei lui Ludovic Orban, Camera Deputaţilor, la fel ca întreaga ţară, ”era la un pas să intre într-un blocaj, într-un haos instituţional, pentru că, în urma campaniei PNL din ultimele luni, ţara a mers numai cu frâna de mână trasă”.

”Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înţelepciune, noi, cei de la USR şi am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei din partea PNL, să preia interimar funcţia de preşedinte al Camerei. Este un semn că USR îşi doreşte stabilitate. Ne dorim funcţionarea acestei instituţii şi a fost un semn de bunăvoinţă pentru a vedea, în zilele următoare, bunăvoinţă şi responsabilitate”, a declarat Moşteanu, citat de News.ro.

El a precizat că este un apel pe care USR îl face la toate partidele politice "pentru a avea un guvern cu puteri depline instalat la Palatul Victoria”.

Întrebat dacă USR va avea propunere de preşedinte al Camerei, Ionuţ Moşteanu a spus că acest lucru se va întâmpla când va fi clară o nouă majoritate.

”În acest moment, în Camera Deputaţilor, pe piaţa politică, mai larg vorbind, nu e foarte clar cine e la putere şi cine e în Opoziţie. Asta va trebui clarificat în zilele şi săptămânile următoare”, a mai spus el.