Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a susținut, vineri, înaintea ședinței conducerii partidului, că, personal, crede că Florin Cîţu ar trebui să rămână premierul partidului şi a acuzat încercări ale USR de a destabiliza partidul, prin informaţiile apărute potrivit cărora liberalii ar putea veni cu altă variantă de premier, pentru deblocarea crizei şi refacerea coaliţiei.

Dan VilceanuFoto: AGERPRES
  • ”PNL va susţine ce doreşte PNL, nu ce se vede la TV.
  • PNL îşi desemnează premierul, am avut un congres, cred că lucrurile au fost foarte clare, inclusiv prin prezenţa preşedintelui. S-a întâmplat ce s-a întâmplat în Parlament, sunt convins că cei de la USR îşi vor găsi un partener în AUR şi PSD, şi toată lumea sper să treacă peste perioada asta”, a spus Vîlceanu, conform News.ro.

El a susținut că principiul clar pe care PNL îl susţine este că ”guvernarea să face în jurul PNL, iar reprezentanţii PNL în Guvern sunt decişi de PNL şi de nimeni altcineva”.

Întrebat dacă PNL ar putea renunţa la varianta Florin Cîţu premier, el a spus că, din punctul său de vedere, Florin Cîţu trebuie să rămână premierul PNL: ”Din punctul meu de vedere nu trebuie să se schimbe, am avut congres acum două săptămâni şi jumătate, Cîţu este preşedintele nostru ales şi înţeleg dorinţa USR de a destabiliza partidul. Asta cu susţinerea se va vedea în Parlament”.

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal s-a reunit în ședință de la ora 11.00, în contextul în care este aşteptată o decizie privind formarea noului guvern, după o primă discuţie avută miercuri după-amiaza de premierul desemnat, Dacian Cioloş, cu liderii PNL, UDMR şi grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

De la ora 14.00, Dacian Cioloș va avea o nouă întâlnire cu liderii PNL şi UDMR, într-o nouă încercare de a reface coaliția de guvernare în jurul unui cabinet condus de el.