Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru a anunțat că se suspendă din partid până la finalizarea anchetei DNA. Reamintim că Șandru este urmărit penal după ce ar fi încercat să mituiască un parlamentar să nu voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • ”Începând cu data de astăzi, 14.10.2021, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei.
  • Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nicio declaraţie pe marginea acesteia până la finalizare”, a transmis deputatul Cosmin Şandru printr-un comunicat de presă al PNL Timiş, conform News.ro.

DNA a anunțat joi că a început urmărirea penală a deputatului PNL Cosmin Șandru și a directorului general al Societății de Transport Public Timișoara. Cei doi ar fi încercat să corupă un parlamentar să nu voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

DNA a anunțat începerea urmăririi penale, pentru dare de mită împotriva deputatului PNL Cosmin Șandru și a lui Nicolae-Florin Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara.

Acuzațiile pe care DNA i le aduce deputatului PNL Cosmin Șandru

  • La data de 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.
  • Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.