​USR va propune "categoric" un cabinet propriu în cazul în care la întâlnirea de miercuri a preşedinţilor partidelor care au fost în coaliţie nu se deschid negocierile "pe bune", a declarat marți seară, la TVR, vicepreşedintele formațiunii politice, Dan Barna.

Dan BarnaFoto: Agerpres

Întrebat când vede finalizate negocierile, Dan Barna a răspuns: "Depinde foarte mult de ce se va întâmpla în dialogul preşedinţilor de mâine după-amiază. Pentru că dacă se deschid negocierile, pe bune ca să spun, pe-adevărat, probabil la începutul săptămânii viitoare, luni, marţi, s-ar putea să avem o concluzie”.

”Dacă mâine se spune doar 'nu discutăm, am venit doar să vă spunem că nu vrem să avem niciun fel de dialog', lucrurile s-ar putea să se rezolve chiar mai repede", a declarat Dan Barna.

Întrebat dacă USR va trece la elaborarea unui cabinet propriu, Dan Barna a răspuns: "Categoric, care s-ar putea să fie pe vineri sau, cel mai târziu, luni".

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, se va întâlni miercuri cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor pentru o primă discuţie în vederea formării unei majorităţi pentru un nou Guvern.