Liberalii au decis marți seară, în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) să nu îl susțină pe Dacian Cioloș pentru formarea Guvernului iar Florin Cîțu îi va transmite acestuia că nu mai există o coaliție, susțin surse liberale pentru HotNews.ro. Decizia BPN vine după două zile de consultări cu parlamentarii PNL și cu liderii de organizații. Florin Cîțu urmează se se întâlnească miercuri cu premierul desemnat Dacian Cioloș.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficial, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu a declarat la Digi24, după ședința PNL că "președintele PNL Florin Cîțu nu merge cu un mandat la discuțiile cu Dacian Cioloș".

Potrivit surselor citate, președintele PNL, Florin Cîțu le-a spus liberalilor că Dacian Cioloș nu este susținut de către președintele Klaus Iohannis iar PNL exclude o colaborare cu acesta pentru refacerea Coaliției.

Astfel, după două zile în care Florin Cîțu s-a întâlnit pe rând cu senatorii și deputații PNL la vila Lac apoi cu liderii de organizații în ședința Biroului Permanent Național, decizia conducerii PNL este de a refuza orice colaborare cu USR și Dacian Cioloș pentru refacerea Coaliției.

Președintele PNL urmează să se întâlnească miercuri cu Dacian Cioloș la sediul PNL. La întâlnire vor participa și Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian -liderul Minorităților.

O altă decizie luată de liderii PNL în ședința a fost ca Florin Roman să preia interimatul Camerei Deputaților după ce Ludovic Orban își va oficializa demisia din această funcție.