Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că nu a discutat cu Klaus Iohannis despre o eventuală nominalizare a lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier, la consultările de la Cotroceni, adăugând că nu știe ce e în mintea președintelui, dar nu-l mai surprinde nimic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ciolacu i-a urat ironic succes lui Dacian Cioloș în tentativa de formare a unei majorități.

”Am înțeles de la domnul Dacian Cioloș că nu discută cu PSD-ul, așa că îi urez succes. PSD este cel mai mare partid din România și mi se pare o abordare total neserioasă din partea domniei sale”, a declarat el.

Liderul PSD a insistat că nu a discutat despre o astfel de propunere cu Klaus Iohannis.

”Nu mă mai surprinde nimic de la președintele României. Am avut o discuție despre crearea de majorități largi și stabilitate. (..) Poate e o înțelegere între PNL și USR. De unde să știm noi? Nu sunt în mintea președintelui. (..) Nu am astfel de intimități cu dl. președinte să vorbesc despre Cioloș”, a comentat el.

Ciolacu a mai spus că, în mod normal, dacă nu există majoritate pentru un Cabinet Cioloș, acesta este un prim pas spre anticipate, scenariu avansat de liderul PSD și înaintea consultărilor cu șeful statului.

”Dacă există o majoritate pentru anticipate se ajunge la anticipate, indiferent dacă vrea sau nu președintele”, a mai declarat el, la insistențele jurnaliștilor care l-au întrebat și de ce PSD nu a venit la Cotroceni cu o propunere proprie de premier.

PSD a anunțat de luni seara că nu va vota un Cabinet Cioloș.

Liderul USR Dacian Cioloș, care a mai deținut funcția de premier în perioada 2015-2016, a declarat marți că dorește negocieri pentru noul guvern cu PNL și UDMR, principalul său obiectiv fiind refacerea coaliției. Cioloș a exclus discuții cu PSD, invocând ”incompatibilitatea” dintre cele două formațiuni.