Premierul desemnat, Dacian Cioloș, va merge până la capăt, inclusiv cu varianta unui guvern minoritar, dacă nu reușește să refacă alianța cu PNL și UDMR, a declarat la RFI deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției.

Stelian IonFoto: Agerpres
  • ”Bineînțeles că încercăm să refacem coaliția. Problema noastră nu a fost în niciun moment cu PNL sau cu UDMR, a fost problema cu faptul că premierul Florin Cîțu nu a putut să gestioneze această coaliție, a făcut foarte multe greșeli, care au condus în final la destrămarea acestei construcții.
  • Invitația e făcută către PNL, către UDMR, către minorități, cu ei dorim să refacem această coaliție. Nu este vorba de a avea vreo atitudine jignitoare sau sfidătoare față de celelalte partide, pur și simplu nu dorim să intrăm într-o alianță, așa cum au spus printr-un discurs pe care l-au tot repetat unii colegi din PNL, nu dorim să facem o astfel de alianță cu PSD sau cu AUR”, a afirmat Stelian Ion.

Întrebat despre faptul că președintele PNL, Florin Cîțu, a trimis USR să facă o alianță cu PSD și AUR, alături de care a demis Guvernul prin moțiune de cenzură, Stelian Ion a criticat poziția premierului demis: ”E o atitudine de om supărat, e o atitudine emoțională. În astfel de situații, cred că ar trebui să renunțe la orgolii și la bătut din picior, pentru că țara nu are cum să atârne într-un singur om, nu cred că e scris în stele că Florin Cîțu trebuie musai să fie premier, mai ales după ce a făcut atâtea greșeli”.

Chestionat dacă are impresia că președintele Klaus Iohannis a întins o capcană USR-ului, prin desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier, Stelian Ion a răspuns: ”Discuțiile de la Cotroceni nu au dat această senzație. Acum, dincolo de această manieră de a relaționa, în care nu am simțit că ar dori să ne întindă vreo capcană, dar poate dincolo de unele socoteli nevăzute, indiferent că ar fi fost sau nu așa, este o oportunitate foarte importantă pe care o avem cu toții, să refacem coaliția”.