"Rocadă în alianța pierzătorilor” - este reacția PSD după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că îl desemnează pe liderul USR, Dacian Cioloș, drept candidat pentru funcția de premier, pentru a forma un nou guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Rocadă în alianța pierzătorilor”, este mesajul postat de PSD pe Facebook, după anunțul președintelui.

Ciolacu: Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat și el pe Facebook, spunând că "desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate".

  • "PSD NU va vota niciodată un nou Guvern ZERO!
  • Am dat jos Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură în care am criticat și prestația miniștrilor USR. PNL și USR au distrus cot la cot România timp de un an de zile. Toată România știe acest lucru!
  • Să se voteze partenerii alianței pierzătorilor între ei! Altfel, este clar că în actuala conjunctură nu se poate forma o majoritate stabilă care să guverneze eficient România", a scris Ciolacu.

Romașcanu: Nu e o propunere făcută cu sensul de a coagula o majoritate

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, spune că propunerea președintelui nu este una "serioasă” și că "Cioloș este singurul care îl ia în serios pe domnul Iohannis”.

  • "În primul rând nu e o propunere serioasă sau nu cred că e propunere care e făcută cu sensul de a coagula o majoritate, pentru că chiar și cei de la PNL spun în acest moment <>.
  • Cred că domnul Cioloș este singurul care îl ia în serios pe domnul Iohannis. În acest moment, eu cred că domnul Cioloș este varianta de a nu-l avea pe Cîțu imediat după cădere, lucru interzis și de CCR", a declarat Romașcanu, la Digi 24.

El a insistat, în continuare, pe varianta susținută de PSD - alegeri anticipate, cu un guvern de tranziție.

  • "Nu e serios. Adică, vă spun, că o să vină cu Cîțu, USR-ul fiind la 10% o să spună că <> și pupat Piața Independenței. Și în martie se ceartă iar.
  • Eu nu cred în seriozitatea acestei propuneri. Ar fi trist să fie o glumă a președintelui. Cred că e o defazare a domnului președinte", a adăugat Romașcanu.