"Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern", a reacționat liderul USR, Dacian Cioloș, la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat drept candidat pentru postul de premier.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dacian Cioloș a anunțat că va fi o ședință a conducerii USR pentru a stabili echipa de negocieri și mandatul de a forma cât mai rapid un guvern.

  • "Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern.
  • Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.
  • Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.
  • Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR", a scris Cioloș, pe Facebook.