​Liberalii merg pe punctajul de la partid și atacă susținut USR pe care îl face responsabil de actuala criză politică și dărâmarea Guvernului Cîțu. Ales în urmă cu două săptămâni secretar general al PNL, ministrul Finanțelor Dan Vîlceanu acuză USR că vrea instituirea lockdownului ceea ce ar însemna șomaj și sărăcie.

Dan VilceanuFoto: AGERPRES

Pretextul, o postare pe Facebook a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescucare susține că interesele politice au făcut să nu se ia măsurile necesare pentru combaterea pandemiei, printre ele lockdownul.

„USR vrea lockdown ! USR vrea șomaj, faliment și sărăcie. În pragul iernii, USR vrea să lase românii fără loc de muncă și să închidă companiile ! Mesajul meu este clar : nu vom închide economia!”, a scris Vîlceanu pe Facebook.

Ministrul lansează un atac la foșții ministri USR ai Sănătății pe care îi acuză de incompetență.

„USR are tupeul să jignească angajații din DSU, Ministerul Sănătății, INSP și DSP-uri, după ce a avut 2 miniștri ai Sănătății, care s-au întrecut în incompetență, au sabotat campania de vaccinare, la fel cum a făcut AUR, au dat datele personale ale românilor către diferite ONG-uri și acum ne spun cum ar fi trebuit să fie România în lockdown”, a mai scris Vîlceanu pe Facebook.

Linia de comunicare a PNL după moțiunea de cenzură este de a ataca USR la scenă deschisă.