Vicepreședintele USR, Ionuț Moșteanu a reacționat, miercuri la declarațiile președintelui Klaus Iohannis, și spune că acesta trage de timp. Vicepreședintele USR atrage atenția că nu este necesar să se piardă timpul încă o săptămână pentru a începe consultările.

Ionut MosteanuFoto: Agerpres

"Președintele este parte din problemă dar și parte din soluție și trebuie să-și asume un rol corect de mediator pentru a reface o majoritate parlamentară. Credem ca este ne-necesar să mai pierdem timpul pentru încă o săptămână pentru că nu știu ce crede dînsul că se va întâmpla. Florin Cîțu ne-a dat afară din Guvern doi miniștri și sunt sigur că nu a făcut-o de capul lui și a avut o anumită susținere în aceste acțiuni pripite. Nu am abandonat guvernarea, am fost dați afară din acest Guvern(...) România nu trebuie să rămână dependentă de un singur om. Văd că președintele îl susține cu tărie. Eu cred că Florin Cîțu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria, este rezultatul unui dialog între partenerii din Coaliție", a declarat Moșteanu la Parlament.

Moșteanu mai spune că USR e gata să revină la negocieri cu PNL doar cu alt premier în locul lui Florin Cîțu și că dacă nu va exista nicio majoritate parlamentară, ”mergem spre anticipate”. "Liberalii au doar două opțiuni: fie coaliție cu USR și UDMR, fie coaliție cu PSD", a subliniat vicepreședintele USR.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu are convingerea că se va găsi o soluție după prima rundă de negocieri cu partidele, el declarând că este greu de negociat cu un partid care a dărâmat Guvernul. Întrebat dacă exclude varianta dizolvării Parlamentului, șeful statului a spus că nu exclude niciun pas constituțional.