PSD va merge la consultările cu președintele Iohannis cu varianta alegerilor anticipate, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ce Guvernul Cîțu a picat prin moțiune de cenzură. El a susținut că, dacă se va reuşi formarea unei majorităţi în Parlament, se va putea veni cu un guvern de specialişti, cu acordul preşedintelui, care să guverneze până în martie, când se pot organiza anticipatele.

Marcel CiolacuFoto: Captura video

Ciolacu a susținut că nu este adeptul ”isteriilor politice” şi că aşteaptă un semn de la preşedintele Klaus Iohannis şi speră că acesta şi-a dat seama că "acest guvern a fost unul catastrofal, iar această coaliţie de dreapta a pierzătorilor nu s-a ridicat la nivelul aşteptării românilor”.

  • ”Momentan, PSD are o singură decizie. Decizia este că vom merge la alegeri anticipate.
  • (...) Mingea este la preşedintele României, urmează să aşteptăm invitaţia şi vom decide în forurile de conducere dacă vom merge sau nu (...)
  • Aşteptăm semnalul de la preşedintele României", a spus Ciolacu, conform News.ro.

Întrebat dacă alegerile anticipate nu ar aduce instabilitate, Ciolacu a răspuns: ”Alegerile anticipate înseamnă un act democratic, prin care au trecut toate statele europene”.

El a spus că alegerile anticipate pot avea loc în luna martie, iar până atunci, dacă se va reuşi formarea unei majorităţi în Parlament, se va putea veni cu un guvern de specialişti, cu acordul preşedintelui.

Ciolacu a mai afirmat că nu a avut discuţii politice pentru o majoritate parlamentară cu niciun lider politic și a subliniat că PSD nu va susţine un Guvern minoritar PNL.