Florin Cîțu a părut resemnat cu ideea că va fi demis chiar din timp ce se desfășura votul parlamentarilor pentru moțiunea de cenzură, dar s-a ferit să spună pe cine vor propune liberalii la consultările care vor fi făcute la Cotroceni.

Florin CituFoto: Captura Guvern

”PNL va lua cea mai bună decizie în interesul românilor și a Partidului Național Liberal” - acesta a fost răspunsul pe care l-a repetat obsesiv, la insistențele jurnaliștilor, care au întrebat de mai multe ori dacă va mai fi nominalizat la funcția de premier.

”PNL are o decizie privind cu cine merge de obicei”, a spus Cîțu făcând referire la faptul că președintele partidului este acea persoană.

Respectăm toate deciziile CCR, a adăugat liderul liberal, în condițiile în care Curtea Constituțională a decis anterior că un premier demis prin moțiune nu poate fi următoarea propunere de prim-ministru.

Cîțu a spus că va merge cu propria variantă la consultări și a reamintit că Biroul Executiv al PNL a decis să nu existe negocieri ”cu partidul care votează astăzi cu PSD și AUR”.

Întrebat care este mesajul pentru români, premierul demis a răspuns:

"Mesajul pentru români a fost şi cel pe care l-am dat la moţiune. Noi nu plecăm, nu ne predăm, în continuare (...) Deci nu lăsăm România pe mâna acestor hrăpăreţi care vor să distrugă stabilitatea din România".