Gabriela Firea i s-a adresat premierului, la dezbaterea moțiunii de cenzură, spunându-i că acei comuniști pe care el îi invocă au construit actualul Palat al Parlamentului: "Dumneavoastră ce ați construit?".

Gabriela FireaFoto: PMB
  • "Azi e ziua educației, mă așteptam să facă o referire la asta. Nu a făcut-o.
  • Să vii la microfon citind de pe foaie că PSD-iștii nu știu cine-i Kafka, nu vă face cinste.
  • Poate dumneavoastră nu ştiţi cine e Dinu Săraru şi nu aţi citit romanul "Nişte ţărani", deşi maestrul Săraru este din zona dumneavoastră, din Vâlcea.
  • Nu-l urâm pe dl Cîțu, că nu cu asta se ocupă parlamentarii. Treaba noastră e cu românii.
  • E rupt de realitate prim-ministrul. Asta avem noi cu dumnealui.
  • Știți dumneavoastră, comuniștii ăia despre care vorbiți așa, oamenii, nu conceptul, comuniștii ăia au construit palatul în care ne aflăm acum.
  • Dumneavoastră ce ați construit? Va fi mai rău decât pe vremea comunismului cu facturile la căldură”, a spus senatorul PSD Gabriela Firea, în discursul său.

Ea i-a mai transmis lui Cîțu să scoată din vocabularul său cuvântul "modernizare", pentru că nu a făcut nimic pentru români.

Palatul Parlamentului din București, cunoscut în regimul lui Ceaușescu sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului are 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. Conform World Records Academy, este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume, și cea mai grea clădire din lume. Șantierul propriu-zis a început în anii 1980 cu demolarea a peste 7 km pătrați din vechiul centru al capitalei și relocarea a peste 40.000 de oameni din această zonă, conform Wikipedia. Între clădirile demolate se numără Mănăstirea Văcărești, Spitalul Brâncovenesc, Arhivele Naționale, Stadionul Republicii. Lucrările s-au făcut cu munca forțată a militarilor în termen.