Premierul Florin Cîu l-a mutat pe Dragoș-Ionuț Bănescu din funcția de secretar general adjunct în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului în aceeași funcție de secretar general adjunct al Ministerului Justiției. Bănescu a trecut prin nu mai puțin de 5 ministere, în același post, de secretar general adjunct.

Dragos BanescuFoto: Agerpres

Decizia a fost publicată miercuri seară în Monitorul Oficial: "Decizie privind aplicarea mobilității domnului Dragoș-Ionuț Bănescu din funcția publică de secretar general adjunct în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului în funcția publică de secretar general adjunct al Ministerului Justiției".

Cine este Dragoș Ionuț Bănescu, omul cu două masterate în 5 luni

  • Dragoș Ionuț Bănescu termină Facultatea de Științe Economice din Brașov în 1997. Imediat după absolvire, se angajează la stat, ca inspector.
  • După un an și jumătate, trece la Garda Financiară Brașov.
  • ”În 2005, apare prima minune: comisarul de la Brașov termină un „program de master în economie” la București, care a durat 4 luni. și „programul de master” la SNSPA care, potrivit CV-ului oficial, a durat o lună. Două mastere în 5 luni la București, în timp ce lucra 8 ore pe zi la Brașov, nu sunt ceva extraordinar, dacă e să urmărești cariera ulterioară a domnului Bănescu.”, scria Valeriu Nicolae în Libertatea.
  • A fost masterand la Academia SRI și absolvent al cursului generalului Oprea
    În aceeași perioadă este numit membru în consiliile de administrație la CEC Bank, Romatsa și Electrica SA în timpul guvernării lui Emil Boc
  • Ajunge secretar general la Ministerul de Finanțe, în septembrie 2010 de unde urmează ascensiunea și plimbarea prin mai multe ministere și CA-uri.
  • În ultima declarație de avere pe care am reușit să o găsim, cea din 2019, Bănescu a primit de la stat, pe ultimul an, 247.005 lei, adică peste 20.500 de lei pe lună. Linkurile de la declarația de avere de pe site-ul Ministerului Economiei nu functionează.