Premierul Florin Cîţu spune, întrebat cu cine va negocia în Parlament pentru a împiedica trecerea moțiunii de cenzură și căderea Guvernului pe care îl conduce, că nu poate dezvălui "strategia de război". Despre o demisie a sa din funcție, Florin Cîțu susține că ar fi "un gest iresponsabil" şi nu ar stinge criza politică.

Florin CituFoto: AGERPRES
  • „Dumneavoastră mă întrebaţi care e strategia mea de a câştiga un război. Nu pot să vă dezvălui strategia, dar vă spun că vom face tot ce putem în continuare să avem un guvern cu puteri depline. (...)
  • Din punctul nostru de vedere, e iresponsabil ce se întâmplă astăzi în Parlament. Cei care vor să dea astăzi Guvernul jos aruncă ţara în haos.
  • Eu cred că există şi parlamentari responsabili în Parlament, care pun mai presus interesul românilor în faţa celui personal sau cel de partid, și cu aceia vom discuta”, a spus Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Executivului cu cine va negocia în Parlament pentru susținerea Guvernului la moțiunea de cenzură.

Chestionat dacă o demisie a sa din funcţie ar stinge criza politică, Cîţu a răspuns:

  • „Nu, ar fi un gest iresponsabil. Nu ar stinge niciun conflict. Ar însemna să lăsăm România fără Guvern. Eu niciodată nu îi voi lăsa pe români fără Guvern în acest moment.
  • Dacă alţii vor acest lucru, vor merge în Parlament USR-PLUS cu PSD şi AUR şi vor da jos Guvernul şi vom merge la negocieri”.

Întrebat mai departe, conform News.ro, dacă ia în calcul să demisioneze luni, înaintea votului de marţi în plenul reunit al Parlamentului pe moţiunea de cenzură a PSD, premierul a replicat: „Dumneavoastră iar vorbiţi de strategie şi vă daţi seama că strategiile nu le vom divulga înainte. Ne vom uita la toate opţiunile”.

Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită în plenul reunit de joi şi votată în cel de marţea viitoare. USR PLUS a anunţat că va susţine moţiunea, la fel şi AUR.