Marian Muşat, primarul PSD încă din 2000 în comuna buzoiană Valea Sălciei a anunțat că renunță la funcție pentru un post la Curtea de Conturi. Mușat, preşedintele filialei municipale a Asociaţiei Comunelor din România, a fost ales în unanimitate la alegerile în 2008, 2012 şi 2020 pentru că nu a avut contracandidat.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Au trecut mulţi ani, în care v-am simţit lângă mine. Acest lucru m-a făcut să fac tot ce se poate ca sa creez condiţii cât mai bune pentru cei care locuiesc sau vin în Valea Salciei. Mi-aş fi dorit să pot mai mult. Acolo unde am greşit vă rog să mă iertaţi. Mi-a plăcut să fiu aproape de copii, de tinerii, care mi-au fost elevi şi acum au ei copii, de părinţii lor peste care timpul şi-a pus amprenta înţelepciunii. Acum, comuna noastră se află printre cele mai frumoase localităţi. Dacă unii n-o văd aşa noi o vedem că locuim în ea. Angajaţii Primăriei singuri nu pot să o ţină curată dacă nu ne implicăm fiecare din noi. Proiectele începute şi cele gândite pentru viitor vor fi duse mai departe de viceprimar şi echipa din Primărie. Cât timp vor dori să facă lucruri frumoase şi bune pentru localitate vor beneficia de sprijinul meu, dacă îl doresc. Să selectaţi bine pe cei care vor reprezenta comuna. Să fie oameni care să aibă rădăcinile aici, să fie respectuoşi zi de zi nu doar când au interes, să aibă o vârstă care să le permită să ia decizii bune, dar să nu obosească, să iubească comuna şi oamenii care locuiesc în ea cu părţile şi defectele lor, să fie aproape de preot şi biserică. Spun aceste lucruri deoarece în scurt timp după promovarea unui concurs nu voi mai fi primar, dar voi rămâne locuitor al comunei şi voi ajuta pe oricine îmi va cere sprijinul", a transmis primarul într-un mesaj pe Facebook.

Marian Muşat a dat concurs şi a câştigat un post de inspector la Curtea de Conturi Vrancea, unde este şi familia lui, şi astfel îşi explică gestul de a renunţa la mandatul de primar după 21 de ani cât a condus Primăria din Valea Salciei, transmite News.ro

Marian Muşat a fost ales primar al comunei Valea Salciei în anul 2000. În 2008, 2012 şi 2020, acesta nu a avut contracandidat, fiind deci ales cu unanimitatea voturilor valabil exprimate. Motiv pentru care a propus guvernanţilor să schimbe legea electorală, în sensul în care în localităţile în care există un singur candidat să nu se mai organizeze alegeri, economisindu-se, astfel, banii cheltuiţi pentru ştampile, buletine de vot sau pentru plata personalului din secţiile de votare.