​Cu o decizie în partid de a vota inclusiv moțiunea PSD, liderii USR-PLUS acuză „o nouă combinație între PNL și PSD”, luând în calcul inclusiv ca social-democrații să se „îmbolnăvească subit” sau să se „rătăcească în drumul spre Parlament în ziua moțiunii. O spune fostul ministrul al Justiției, Stelian Ion, care nu exclude, totuși, ca Florin Cîțu să fie demis marți la moțiunea de cenzură.

HotNews.roFoto: Hotnews

„​În birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, peneliștii lui Cîtu au făcut astăzi un nou blat cu pesediștii lui Ciolacu pentru a continua blocarea moțiunii depuse de noi. Cu argumente aberante, sfidând Constituția și bunul-simț, peneliștii din echipa câștigătoare și pesediștii îi mai dau o gură de oxigen premierului deja ilegitim. Au votat cot la cot blocarea moțiunii noastre și au stabilit calendarul pentru moțiunea PSD. O nouă combinație între PNL și PSD! Dar nu ne lăsăm. Chiar și așa, vom vota orice moțiune prin care să scăpăm de acest personaj toxic care își bate joc de o țară întreagă. Vom vedea marți fie cum pesediștii se „îmbolnăvesc” subit sau se rătăcesc și nu mai nimeresc drumul spre Parlament, fie cum Florin Cîțu pleacă din Palatul Victoria lăsând în urma sa numai dezamăgire și dâre useliste pestilențiale”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

PSD a depus marți moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Cîțu pentru care Birourile Permanente au stabilit calendarul prezentării, dezbaterii și votului. În același timp, moțiunea de cenzură a USR-PLUS și AUR a fost pusă în stand by, chiar dacă CCR a decis că îți poate urma traseul în Parlament.

USR-PLUS a anunțat că va vota prima moțiune care va ajunge la vot. În cazul de față este vorba despre moțiunea PSD.