"Nu înţeleg sensul acestei întrebări" - este răspunsul dat marți de premierul Florin Cîţu, întrebat de jurnaliști dacă crede că va mai rezista până în primăvară în funcția de premier.

Florin CituFoto: Captura Guvern

"Nu înţeleg sensul acestei întrebări. Voi face tot ce este posibil şi PNL va rămâne la guvernare până în 2024”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat dacă crede că va mai rezista în funcţia de premier până în primăvară, conform News.ro.

Chestionat dacă PNL va rămâne la guvernare cu el la şefia Guvernului, Cîţu a replicat: "Acuma aşa suntem aici. Vom vedea care e propunerea PNL. PNL cred că are decizie şi în Consiliul Naţional - preşedintele PNL e propunerea de premier”.

El a adăugat că, în cazul în care va trece o moţiune de cenzură în Parlament, atunci "PNL va propune premier”: "Va lua decizia în BPN pe cine va propune premier, miniştri, cabinet, etc.”.

"USR – AUR și PSD se întrec să arunce în aer România"

În privinţa deciziei CCR pe conflictul dintre Executiv şi Parlament privind moţiunea USR PLUS şi AUR, Cîțu a apus că trebuie aşteptată motivarea Curţii.

  • "Trebuie să aşteptăm motivarea deciziei CCR, ştim foarte bine că o decizie a Curţii Constituţionale trebuie în integralitatea ei respectată de toată lumea, inclusiv de Parlamentul României.
  • Putem să interpretăm, eu spun că mi-a dat dreptate Curtea Constituţională, a spus că este un conflict juridic. După aceea spune, pentru a închide această problemă trebuie să meargă la vot şi singura soluţie este să fie respinsă, dar asta este ce văd eu.
  • Dacă nu, vom ataca la Curtea Constituţională, din nou, şi veţi vedea că vom avea dreptate", a spus Florin Cîţu, înaintea ședinței Biroului Executiv al PNL.

Referitor la moţiunea de cenzură depusă marţi de PSD, el a spus: "În Parlamentul României astăzi este un festival şi este o competiţie a celor care vor să arunce ţara în aer, să destabilizeze România. Pe de-o parte avem o coaliţie USR-AUR, pe de altă parte, PSD, se întrec pentru a arunca ţara în haos şi vor să dea jos Guvernul României".

Curtea Constituțională a admis marți sesizarea Guvernului pe tema moțiunii USR-PLUS și AUR, însă aceasta își va urma traseul legal. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi iar judecătorii invocă două articole potrivit cărora Parlamentul are obligația de a informa Guvernul la data depunerii moţiunii.

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunţat marți că Biroul Politic al partidului a mandatat parlamentarii formaţiunii să susţină orice moţiune de cenzură care ajunge prima la vot, fie cea USR PLUS - AUR, fie cea depusă de PSD.

El a mai spus că aleşii partidului din BPR vor solicita ca moţiunea de cenzură USR PLUS să meargă de îndată la votul în Parlament. Liderul deputaţilor USR PLUS a adăugat că PSD pare că s-a hotărât în ceea ce priveşte moţiunea, însă rămâne de văzut ce vor face social-democraţii, în contextul în care PSD „i-a ţinut spatele” lui Florin Cîţu până la alegerea acestuia ca preşedinte al PNL la Congresul de sâmbătă.