Purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunţat, că partidul va lua marți o decizie dacă va vota sau nu moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîţu. Moșteanu a mai spus că, personal crede că ar trebui votată prima moţiune care ajunge la votul în Parlament.

Ionut Moșteanu, deputat USR-PLUSFoto: Hotnews

Legat de moţiunea PSD, vom avea o discuţie în Biroul Naţional, la ora 14,00, şi vom veni cu o poziţie. (...) Azi vom lua o decizie dacă votăm sau nu (moţiunea de cenzură depusă de PSD - n.r.). Din punctul meu de vedere, trebuie votată prima care ajunge la vot şi fiecare zi cu Florin Cîţu la Palatul Victoria e o zi pierdută pentru România. Trebuie să guvernăm ţara, trebuie clarificată majoritatea din Parlament care susţine un guvern în momentul ăsta", a declarat Moşteanu la Digi 24.

În ceea ce priveşte moţiunea depusă de USR PLUS, acesta a afirmat că partidul pe care îl reprezintă va cere în Birourile permanente reunite dezbaterea şi votarea ei în plen. Moșteanu a mai spus că se aşteaptă ca PSD să tergiverseze calendarul moţiunii depuse de USR PLUS.

Reamintim că PSD a depus marți o moțiune de cenzură chiar în timpul ședinței Curții Constituționale care decidea soarta moțiunii depuse de USR și AUR. Ulterior, judecătorii CCR au decis că Parlamentul trebuie să continue procedurile de dezbatere a moțiunii USR-PLUS.