Conducerea Parlamentului a convocat marți, la ora 15.30, ședința Birourilor Permanente pentru a dezbate calendarul celor două moțiuni de cenzură. După ce judecătorii CCR au decis că moțiunea USR-PLUS poate să-și continue parcursul, Birourile Permanente reunite pot stabili un calendar în acest sens. Cu toate acestea vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman a declarat că Parlamentul nu poate trece la votul moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR până când Curtea Constituțională nu publică motivarea deciziei sale. Roman precizează că moțiunea PSD va fi luată în discuție.

plen Parlament Foto: AGERPRES

"Parlamentul nu poate trece la votul moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR până când Curtea Constituțională nu publică motivarea deciziei sale. Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului vor lua în discuție moțiunea de cenzură depusă de PSD și, dacă sunt îndeplinite condițiile legale, vor stabili un calendar pentru dezbatere și vot", a declarat Florin Roman, la Parlament.

PSD a depus moțiune de cenzură, în cursul zilei de marți, chiar în timpul ședinței CCR în care se discuta soarta moțiunii USR-AUR. Moțiunea a fost înregistrată la Camera Deputaților.

De precizat este că în comunicatul emis de judecătorii CCR se precizează clar ce a fost sau nu regulamentar. Astfel "moțiunea de cenzură a fost depusă cu întrunirea numărului de semnături necesare. Însă, Parlamentul, în ansamblul său, a încălcat art.1 alin.(5) din Constituție coroborat cu art.94 alin.(1) din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, precum și art.113 alin.(2) din Constituție. Parlamentul nu a dezbătut moțiunea de cenzură, astfel că nu a finalizat procedura inițiată și continuă să încalce art.113 din Constituție. În consecință, au fost încălcate și prevederile constituționale ale art.1 alin.(3) privind statul de drept și alin.(4) privind echilibrul puterilor în stat", se arată în comunicatul de presă.