PSD a depus, marți o moțiune de cenzură, chiar în timpul ședinței Curții Constituționale în care se dezbătea soarta moțiunii depusă de USR-AUR. Textul depus de PSD este semnată de 157 de parlamentari social-democrați. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că se va încerca un calendar scurt astfel încât să ajungă la vot cât mai rapid.

Marcel Ciolacu votează la motiunea de cenzuraFoto: AGERPRES

„Sper că cei de la USR-PLUS și AUR sunt serioși și vor vota moțiunea PSD, cum și noi am zis că o vom vota dacă nu e conflict constituțional. (...) Soluția PSD în acest moment este una singură: alegeri anticipate”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că USR-PLUS și AUR ar trebui să-și retragă moțiunea și să o depună din nou, astfel existând riscul unor vicii de constituționalitate, iar Florin Cîțu va fi câștigător.

„Dacă moţiunea îşi continuă parcursul, atunci, chiar dacă trece moţiunea, prim-ministrul poate să sesizeze din nou CCR că a trecut o moţiune neconstituţională şi domnul Cîţu va reveni din nou prim-ministru, pentru că CCR nu poate să aibă altă decizie decât cea pe care a luat-o astăzi. Este logic ce s-a întâmplat şi este corect ce a decis CCR, ei neputând impune Parlamentului să modifice ceva. (...) Cei care au depus moţiunea ar trebui să-şi retragă această moţiune, care a creat un conflict instituţional, să redepună moţiunea ţinând cont de ce a decis Curtea şi atunci intră în procedură legală. Dacă se forţează să se meargă în continuare cu această moţiune a alianţei USR - AUR, atunci câştigătorul este domnul prim-ministru Cîţu", a afirmat Ciolacu.

Titlul moțiunii de cenzură a PSD este "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!".

Pentru a fi adoptată o moțiune de cenzură și guvernul demis este nevoie de 234 de voturi.

CITEȘTE AICI MOȚIUNEA DE CENZURĂ A PSD