Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Poliției capitalei şi ai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a da explicaţii cu privire la circumstanţele organizării şi desfăşurării Congresului PNL de la Romexpo, la care au participat aproape 5.000 de oameni.

Oana NiculescuFoto: Agerpres (colaj HotNews)

Social-democraţii susţin că cei doi şefi de instituţii au refuzat să vină în faţa comisiilor parlamentare.

  • "Membrii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate din Camera Deputaţilor au transmis luni o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, pentru a da explicaţii cu privire la circumstanţele organizării şi desfăşurării Congresului PNL.
  • Comisarul-şef Bogdan Berechet şi dr. Oana Niculescu au fost chemaţi pentru a da explicaţii privind legalitatea avizării acestui eveniment politic, despre modul în care au fost raportate testele COVID-19 pozitive din Capitală în perioada premergătoare congresului şi despre dubla măsură în sancţionarea încălcărilor restricţiilor de la această întrunire politică, în raport cu pedepsele aplicate cetăţenilor obişnuiţi.
  • PSD a luat act de refuzul celor doi de a se prezenta în faţa comisiilor parlamentare, ceea ce confirmă complicitatea inadmisibilă a acestor instituţii la ilegalităţile comise în cadrul evenimentului politic organizat de PNL", susține PSD într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, "această atitudine obstrucţionistă în aflarea adevărului reprezintă în mod clar un abuz de putere care încalcă în mod grav principiul colaborării loiale între instituţiile statului, consacrat în Constituţia României şi în deciziile CCR".

PSD mai spune că deputaţii social-democrați vor reveni cu o nouă convocare adresată celor doi şefi de instituţii, iar în cazul unui alt refuz vor folosi "toate căile legale pentru a-i trage la răspundere pentru acest comportament inacceptabil într-un stat drept".

  • "Românii au dreptul să ştie dacă şi în ce condiţii a fost avizat Congresul PNL şi cine a luat această decizie din partea autorităţilor responsabile. Scoaterea la lumină a adevărului e cu atât mai importantă cu cât raportările oficiale arată o dublare atipică a numărului de cazuri zilnice noi de COVID-19 în Bucureşti, de la maximul de 1.048 de cazuri săptămâna trecută la 2.559 de cazuri luni, a doua zi după Congresul PNL", se mai arată în comunicatul citat.