USR-PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide marți că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este neconstituţională, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu.

Ionut MosteanuFoto: Agerpres

Întrebat ce va face USR-PLUS în cazul în care CCR va decide că procedura depunerii moţiunii de cenzură a fost neconstituţională, Moşteanu a spus: "Depunem imediat încă una".

El a completat că această nouă moţiune va fi depusă împreună cu parlamentarii de la AUR.

  • "Noi avem o moţiune, din punctul nostru de vedere este o moţiune validă. Vom aştepta decizia CCR, vom avea o discuţie şi în grupul parlamentar, şi în Biroul Naţional, însă vom merge în aceeaşi direcţie, în a-l da jos cât mai repede de la Palatul Victoria pe Florin Cîţu, pentru că în momentul ăsta fiecare zi pierdută e o zi pierdută pentru România.
  • România trebuie guvernată, urmează o iarnă complicată, cu creşteri de preţuri la energie şi dacă vom avea o iarnă foarte grea, va fi îngrozitor pentru mulţi români. E nevoie să fie un guvern cu o susţinere solidă şi trebuie clarificată această susţinere cât mai repede", a spus Moșteanu, citat de Agerpres.

Premierul Florin Cîţu susține că, în cazul în care Curtea Constituţională dă o soluţie marţi de a admite un conflict juridic între Guvern şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR, atunci preşedinţii Camerei şi Senatului trebuie să demisioneze pentru că au susţinut o procedură viciată prin care au vrut să dea jos Executivul.

Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi sesizarea premierului Florin Cîţu cu privire la existenţa unui conflict juridic dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR-PLUS şi AUR.

Modul "neconstituţional" în care Parlamentul a declanşat moțiunea de cenzură, un demers "cu consecinţe grave" asupra bunei desfăşurări a activităţii Executivului, a generat o situaţie juridică conflictuală între cele două puteri ale statului, arată Guvernul în punctul de vedere transmis Curţii Constituţionale. Executivul susține că, dacă ar fi acceptată moțiunea așa cum a fost depusă, s-ar putea ajunge la "abuzuri din partea Parlamentului”.