Co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș spune că nu a discutat nici cu Florin Cîțu, nici cu altcineva din conducerea PNL după congresul acestui partid și anunță din nou că USR-PLUS se întoarce la guvernare doar cu alt premier.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor.
  • Nu ne întoarcem la guvernare decât în condițiile deja expuse: alt premier și calendar clar de reforme.
  • Consider declarațiile liberalilor o încercare ridicolă de influențare a alegerilor din USR-PLUS", a scris pe Facebook, duminică seară, Dacian Cioloș.

Dan Barna a spus și el, tot duminică seară, la Digi 24, că decizia este clară și neechivocă: USR-PLUS nu se întoarce la guvernare cu Florin Cîțu premier.

Barna a mai spus că în spațiul public s-au rostogolit mai multe știri false privind discuții între Dacian Cioloș și premier și între el și premier, el arătând că ultima dată a vorbit cu Cîțu în urmă cu aproximativ 2 săptămâni.

  • "Pentru noi lucrurile sunt foarte clare: USR-PLUS fie rămâne în opoziție, fie PNL vine cu o nouă propunere de premier și ne așezăm și discutăm despre o eventuală revenire la guvernare, pe un calendar clar de reforme", a afirmat Dan Barna.

Legat de posibilitatea păstrării în Guvern a unor miniștri USR-PLUS precum Cristian Ghinea și Cătălin Drulă, posibilitate invocată de către premier, Barna a negat: "Este strategia premierului aruncarea unor fumigene în spațiul public pentru a ascunde că acest guvern nu mai are susținere politică".

Florin Cîţu a susținut sâmbătă, întrebat dacă i s-a părut o schimbare în aceste zile a lui Dacian Cioloş în sensul acceptării sale ca premier, că va face tot posibilul şi că sunt cele mai mari şanse ca pe viitor să fie refăcută coaliţia de guvernare în formula PNL - USR-PLUS - UDMR, cu sprijinul minorităţilor în Parlament şi cu el în funcţia de şef a Guvernului: "Cele mai mari şanse le are coaliţia de guvernare”.

Întrebat dacă a discutat despre asta cu cei de la USRPLUS, premierul a răspuns: "Am avut discuţii. (...) Foarte bine atunci că neagă. Eu am avut discuţii cu domnul Ghinea. Domnul Ghinea vine luni la semnarea PNRR. Domnului Ghinea i s-a făcut propunerea să rămână în Guvern. A ales să plece”.