​O jurnalistă prezentă la Congresul PNL de sâmbătă relatează într-o postare pe Facebook cum a fost bruscată și împiedicată să filmeze, în timp ce se desfășura votul delegaților pentru alegerea președintelui partidului. Potrivit acesteia, un membru PNL „din echipa câștigătoare” i-a luat telefonul cu care filma și l-a trântit de pământ. Asta în timp ce - menționează ziarista - lideri liberali precum Robert Sighiartău, Lucian Bode și Dan Motreanu, martori la incident, au întors spatele și au plecat.

Incident Congres PNLFoto: Captura video

Jurnalista Iulia Gârbacea de la Știrile ProTV relatează că a fost vorba despre „un domn din echipa câștigătoare, deranjat teribil că filmam într-o zonă în care își dorea să nu fie ochi de jurnalist. M-a prins de mâna, mi-a luat telefonul, l-a dat de pământ și m-a făcut să mă învârt pe călcâie”.

„Nu asta m-a deranjat. Nu e o surpriză pentru nimeni că trăim printre astfel de oameni. M-a surprins însă că Robert Sighiartău, secretar general la PNL și responsabil cu organizarea, a întors spatele și a plecat, la fel cum a făcut și ministrul de interne Lucian Bode și europarlamentarul Dan Motreanu. Un mare mulțumesc”, a mai scris ea, prezentând și înregistrarea video cu incidentul.