Noul preşedinte al PNL, Florin Cîţu, spune că şefia Camerei Deputaţilor va rămâne deocamdată la liberali şi va fi propus cineva interimar, după ce Ludovic Orban a anunţat că va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților, în urma pierderii alegerilor din partid.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Acum rămâne la PNL (postul de președinte al Camerei Deputaților - n.r.). Staţi să vedem majoritatea parlamentară pentru că este nevoie de un vot. S-ar putea să fie cineva interimar. Vom vedea cine o să fie”, a spus Florin Cîţu, întrebat la finalul Congresului PNL dacă şefia Camerei Deputaţilor va rămâne la PNL.

Noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal a susținut că Ludovic Orban are un rol important în PNL, menţionând că liberalii contează pe experienţa lui Orban în perioada următoare, în negocieri şi în ce este important de făcut.

  • "Eu am spus că nu la mine trebuie să vină (Ludovic Orban - n.r.) cu demisia, ci în Parlamentul României. Nu are legătură cu Guvernul. Vom sta de vorbă. Şi mâine suntem aici.
  • Are un rol foarte important. Ludovic Orban este un om cu experienţă politică foarte mare. Un om care are un vot în Biroul Executiv Naţional.
  • Contăm pe experienţa lui Ludovic Orban în perioada următoare şi pe negocieri şi pe ce este important. Are un rol foarte important în PNL", a afirmat ulterior Florin Cîţu, la Digi 24.

Întrebat despre faptul că Ludovic Orban a anunţat ruperea parteneriatului cu preşedintele Klaus Iohannis, Cîţu a răspuns: "Aici nu ştiu. Eu am spus foarte clar că PNL are un parteneriat foarte puternic cu Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată (...) În primul rând, înseamnă garanţia că liberalii vor rămâne la guvernare până în 2024".

Liderul PNL a mai spus că obiectivul său este ca partidul să câştige toate alegerile - europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale: "O să câştigăm tot, o să fim cel mai mare partid din România, o să fim pe primul loc. Dacă nu vom câştiga înseamnă că nu mi-am făcut treaba şi voi lăsa locul altora".

Premierul Florin Cîțu este noul președinte al PNL, după ce a câștigat alegerile de sâmbătă în fața actualului lider al partidului, Ludovic Orban. Cîțu a adunat peste 60% din voturile liberalilor.

Ludovic Orban a anunțat, după ce a pierdut alegerile din PNL, că luni va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților, spunând că din acest moment între el și președintele Iohannis nu mai există niciun parteneriat.