​​Cozi uriașe, cu oameni stând umăr la umăr, s-au format la cabinele de vot de la Romexpo, unde liberalii își aleg sâmbătă președintele partidului pentru următorii 4 ani. În plină explozie a numărului de cazuri de COVID-19 - Capitala a depășit astăzi pragul de 4 la mie rată de infectare - , aproape 5.000 de delegați au venit la Romexpo, iar atmosfera este una tensionată. Întrebat de jurnaliști despre îmbulzeala creată, premierul Florin Cîțu a susținut că s-au respectat toate regulile și au fost condiții de siguranță.

imbulzeala pentru buletinele de vot la Congresul PNL 2Foto: Hotnews

Votul a început puțin după ora 15.00, însă încă dinainte s-au format cozi uriașe și îmbulzeală atât la pupitrele unde erau împărțite buletinele de vot, cât și la cabinele de vot.

Votul este secret.

La Congresul PNL de la Romexpo, organizat în plină explozie a cazurilor de COVID-19, participă 4.874 de delegați din toată țara.

Întrebat de jurnaliști despre îmbulzeala creată, premierul Florin Cîțu a susținut că "s-au respectat toate regulile și au fost condiții de siguranță".

  • "Da, s-a organizat bine, în condiţii de securitate, toţi au avut mască... Totul este ok.
  • Specialiştii vor spune dacă s-a respectat distanţarea. Eu vă spun că a fost organizat bine. Toţi au mască, toţi păstrează condiţiile de securitate.
  • Totul este ok. Organizatorii vă vor spune cum au organizat acest congres, eu vă spun că astăzi a fost organizat bine", a declarat Florin Cîţu, după ce şi-a exprimat votul la Congresul PNL.

Întrebat ce le transmite oamenilor care nu mai pot să îşi facă nunţile, botezurile, aniversările pe care le aveau în plan pentru că Bucureştiul este în scenariul roşu COVID, iar la Congresul PNL sunt 5.000 de oameni, premierul a răspuns: "Nu, pot să le facă, ştiţi foarte bine că pot cu certificatul verde, se pot face aceste nunţi, deci haideţi să nu dezinformăm".

Aflați la guvernare, liberalii au avut grijă să-și asigure cadrul legal pentru organizarea congresului. Cu ajutorul Guvernului și al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat, au legalizat condițiile în care 5.000 de oameni pot sta în interior.

Intrarea delegaților în pavilionul Romexpo s-a făcut doar pe baza certificatului verde COVID care să ateste că sunt vaccinați, au un test PCR sau antigen negativ sau că se află în perioada cuprinsă între 15 - 180 de zile de la confirmarea infectării cu virusul, conform noilor reglementări.