​Președintele Klaus Iohannis a lansat sâmbătă, de pe scena Congresului PNL, un atac voalat la adresa USR-PLUS: "Guvernarea nu este un loc al ironiilor și al gâlcevii nesfârșite, în care unii parteneri se comportă ca și cum ar fi într-o dezbatere pe rețelele sociale, iar la primul impas își iau lucrurile și pleacă".

Klaus IohannisFoto: Hotnews

Klaus Iohannis a transmis un semnal puternic la Congresul PNL, în favoarea lui Florin Cîțu, chiar dacă nu a spus-o explicit.

El a susținut că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia, condiție pusă de USR-PLUS pentru a se întoarce la guvernare.

Într-un discurs în care a criticat campania internă din PNL și lipsa dezbaterilor reale între cei doi candidați, atrăgând atenția că liberalii riscă să pierdă încrederea electoratului, Iohannis a lansat un atac voalat la adresa USR-PLUS:

  • "Guvernarea nu este un loc al ironiilor şi al gâlcevii nesfârşite, în care unii parteneri se comportă ca şi cum ar fi pe reţelele de socializare, iar când apare primul impas îşi iau lucrurile şi pleacă. Guvernarea înseamnă tenacitate, dialog real cu cetăţenii. Cine nu e pregătit pentru aşa ceva, nu poate guverna România.".