Congresul PNL la care va fi tranșată lupta între actualul șef al partidului, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu, va începe la ora 11.00, însă la Romexpo, unde sunt așteptați 5.000 de liberali, s-au adunat deja câteva zeci de protestatari, fiind adus și un ciolan înalt de peste 2 metri, inscripționat cu mesajul "După ce vă împărțiți ciolanul, desființați Secția Specială!”. De asemenea, au început deja să sosească și primii delegați și să se formeze cozi la intrare, unde trebuie prezentat certificatul COVID.

Protest cu ciolan adus de Declic la Romexpo, la Congresul PNLFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Protestul la care a fost adus ciolanul este organizat de Declic, care vrea să transmită astfel că "lupta de putere din PNL a devenit o ciolaniadă care ne afectează pe noi, cetățenii, iar liderii liberali au uitat de guvernare".

Tot în fața Romexpo, are loc un alt protest, fiind afișate pancarte cu mesaje precum "PNL-ul se împarte și facturile-s crescute", "PNL=scumpiri", "Festivalul democrației=moartea României".

Cele două proteste au loc pe trotuar, în zone delimitate, la intrarea principală.

De asemenea, au început deja să sosească și primii delegați și să se formeze cozi la intrare, unde trebuie prezentat certificatul COVID. Sunt 4 intări și 5 centre de testare, iar intrarea delegaților în pavilionul Romexpo se face doar pe baza certificatului verde COVID care să ateste că sunt vaccinați, au un test PCR sau antigen negativ sau că se află în perioada cuprinsă între 15 - 180 de zile de la confirmarea infectării cu virusul, conform noilor reglementări.

Congresul PNL are loc în plină explozie a numărului de cazuri de COVID-19 (Capitala se apropie vertiginos de pragul de patru la mia de locuitori), însă liberalii au avut grijă să-și asigure cadrul legal pentru organizarea congresului. Cu ajutorul Guvernului și al Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat, au legalizat condițiile în care 5.000 de oameni pot sta în interior.