Mihai Șora a lansat joi un apel inedit către liberali să-l voteze pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte PNL, pentru că este ”mai demn, mai inteligent și mai echilibrat” decât contracandidatul său, premierul Florin Cîțu pe care îl compară cu ”cioara nebună de pe gard”.

Florin Cîțu si Ludovic Orban (sursa: Facebook, Mihai Sora)Foto: Hotnews

Postarea lui Mihai Șora pe pagina sa de Facebook:

  • ”Amândoi au probleme cu arătătorul. (De ce, oare, trebuie să scoți gheruța la vedere când vorbești?). Însă unul își pune, în dimineața aceea, cravata și costumul – semn, din punctul meu de vedere, că-și respectă publicul. Caută să găsească privirea celuilalt – ca în orice dialog în care oamenii, atunci când dezbat un gând, o idee, chiar se privesc în ochi.

  • Țin cu Ludovic Orban, se-nțelege. Este, de departe, mai echilibrat, mai demn. Și mai inteligent. O inteligență pe care sper s-o aibă și alegătorii din partid: nu dați vrabia din mână, oameni buni, pe cioara nebună de pe gard.”

Liberalii își vor alege în acest weekend președintele în cadrul congresului formațiunii dintre actualul șef Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu, susținut și de președintele Klaus Iohannis care va fi prezent la eveniment.