Copreşedintele USR-PLUS, Dacian Cioloş, spune că Florin Cîţu nu mai poate fi premierul unui guvern din care să facă parte formaţiunea sa, chiar dacă va câştiga şefia PNL, dar că sunt şanse de continuare a coaliţiei în formula PNL - USR PLUS - UDMR, pe actuala formulă parlamentară.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a mai afirmat despre miniştrii cu care ar putea reveni USR PLUS la guvernare că deocamdată nu s-a pus problema să fie schimbaţi cei care au fost în Cabinetul Cîţu.

  • "Sunt şanse să continuăm coaliţia de guvernare cu PNL şi UDMR. Noi am spus de la început că problema noastră nu este coaliţia ca atare, că pentru USR PLUS nu există altă formulă de guvernare pe actuala structură parlamentară decât cu PNL şi UDMR, dar avem nevoie de un premier capabil să conducă un guvern de coaliţie, care înseamnă altceva decât un guvern monocolor în care faci ce vrei şi iei decizii cum vrei tu, ca premier. (...).
  • Domnul Cîţu nu mai are cum să fie premierul unui guvern din care noi să facem parte", a răspuns Dacian Cioloş unei întrebări a presei, conform Agerpres.

În privinţa unor semnale care să lămurească, acum, o eventuală posibilă revenire a USR PLUS în coaliţia de guvernare, Dacian Cioloş a menţionat că în momentul de faţă nu prea mai există parteneri de discuţii în PNL.

  • "Acolo (în PNL, n.r.) sunt două echipe care se preocupă de alegerile interne acum, nu de formule de guvernare. Avem contacte, dar nu un dialog structurat, deoarece conducerea PNL, într-o parte sau în alta, este în campanie.
  • Despre miniştri, vom vedea la momentul respectiv, deocamdată nu ne-am pus problema despre alţi miniştri. (...).
  • Nimeni nu are o problemă personală cu domnul Cîţu, ca persoană, ci cu felul în care a condus guvernul. Nu că am avea o problemă de orgoliu sau personală cu domnul Cîţu, ci pentru că vrem să facem parte dintr-un guvern care să funcţioneze, să ia decizii, care să-şi asume reforme şi care să nu fie folosit pe persoană fizică pentru interesele premierului", a mai afirmat Dacian Cioloş.