Purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, deputatul Ionuț Moșteanu, a reacționat, marți, la atacul premierului Florin Cîțu. Moșteanu spune că singurul vinovat pentru eșecul campaniei de vaccinare este chiar premierul și îi cere acestuia să vină cu un raport în care să explice de ce România a ajuns pe penultimul loc din Europa la vaccinare. Premierul Florin Cîțu a anunțat, în cursul dimineții, că va cere o "anchetă" care să arate cum s-a pregătit Ministerul Sănătății pentru al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

Demisii USR-PLUSFoto: Hotnews

"În primul rând, legat de vaccinare, Florin Cîţu, premierul în funcţie, a vrut să coordoneze această campanie de vaccinare. De când a preluat mandatul, din decembrie anul trecut, nu a vrut să lase la Ministerul Sănătăţii, a vrut să fie coordonatorul campaniei de vaccinare. Dânsul, împreună cu Valeriu Gheorghiţă şi cu secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii, a coordonat această campanie care este un eşec şi trebuie să spunem lucrul ăsta. Şi singurul responsabil pentru acest eşec este Florin Cîţu şi, în numele grupului parlamentar USR PLUS, îi solicit lui Florin Cîţu să vină în faţa Parlamentului pentru că românii trebuie să ştie, aşa cum îi place dânsului să spună, cu un raport despre campania de vaccinare", a declarat, la Parlament Ionuţ Moşteanu.

Potrivit acestuia, Florin Cîţu trebuie să explice în Parlament de ce România este pe penultimul loc în Europa în privinţa vaccinării anti-COVID.

"Este coordonatorul campaniei (premierul Florin Cîţu), a avut toate resursele la dispoziţie, resurse guvernamentale, s-au băgat milioane de euro în campania de comunicare şi să ne explice nouă şi românilor de ce este un eşec, de ce am ajuns să fim pe penultimul loc în Europa la vaccinare. Dânsul este responsabil", a adăugat Moşteanu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat marți dimineață că va cere o "anchetă/ analiză" care să arate cum s-a pregătit Ministerul Sănătății pentru al patrulea val al pandemiei de COVID-19. "Este anormal și cineva trebuie să răspundă pentru asta dacă valul patru nu a fost pregătit, deși am vorbit despre asta toată vara”, a declarat Florin Cîțu, care a lansat un nou atac la USR-PLUS, asociindu-l din nou cu AUR.