Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, la congresul UDMR, că actuala coaliție va sta 4 ani la guvernare. Premierul nu a ezitat să arunce săgeți către USR-PLUS precizând că UDMR este un partener de încredere, nu unul care își ”ia jucăriile și pleacă acasă”.

Florin Cîțu la congresul UDMRFoto: Hotnews

”Am acceptat cu plăcere invitația pentru că așa se întâmplă când ai alături un partener pe care știi că te poți baza. Stabilitatea este foarte importantă atunci când vrei să construiești ceva. Indiferent de ce se întâmplă, indiferent de negocieri, de dorințele fiecăruia este esențial să știi că cel cu care discuți nu amenință, nu șantajează, nu-și ia jucăriile și pleacă acasă. UDMR este acest partener pe care te poți bizui", a spus Florin Cîțu în debutul discursului său de la congresul UDMR.

La congresul Uniunii participă principalii președinți de partid dar și miniștrii Guvernului. Printre invitați se numără președintele PSD, Marcel Ciolacu, președintele PNL Ludovic Orban dar și premierul Florin Cîțu.

Kelemen Hunor urmează a fi reconfirmat vineri în funcția de lider în cadrului celui de-al XV-lea Congres al Uniunii Democrate Maghiare din România care se desfăşoară la Sângeorgiu de Mureş. Kelemen Hunor a preluat mandatul de președintel al Uniunii în urmă cu 10 ani de la Marko Bela.