Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, în cadrul Conferinţei Aleşilor Locali ai Uniunii de la Târgu Mureş, că Programul „Împreună pentru familie”, care va fi dezbătut la cel de-al 15-lea Congres al formaţiunii, nu este o chestiune ideologică, ci este baza tuturor politicilor naţionale.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Mă bucur că ne putem întâlni astăzi, oarecum pregătim dezbaterile pentru dezbaterile de mâine (de la Congres, n.r.). (...) Vom face propunerile de rigoare, vom pune pe masa coaliţiei, rămâne de văzut care coaliţie, dar noi ne-am angajat că vom fi elaborat toate acestea. Nu este doar o chestiune demografică, doresc să subliniez acest lucru. 'Împreună pentru familie' nu este o chestiune ideologică, este şi una ideologică, dar nu numai, nu este o chestiune economică. Este baza tuturor politicilor naţionale, pentru că, dacă nu se nasc copii, dacă familia nu este puternică, atunci comunitatea va slăbi. Şi dacă va slăbi comunitatea, atunci mai devreme sau mai târziu viziunea aceea pe care noi am formulat-o - 'Să rămânem maghiari', să rămânem o comunitate de succes, toate acestea nu se vor întâmpla. Avem nevoie de rezerve, avem nevoie de copii pentru viitor, de aceea spun că este vorba despre mult mai multe decât soluţionarea unei probleme demografice, gestionarea unei probleme sociale”, a arătat Kelemen Hunor, în cadrul dezbaterii, potrivit traducerii oficiale, relatează Agerpres.

Liderul Uniunii a spus că administraţiile publice, bisericile, societatea civilă trebuie să lucreze împreună, afirmând că răspunderea UDMR a crescut, iar aceasta trebuie onorată cu multă muncă.

„Astăzi, chestiunea cea mai importantă, în afară de ce vreme va fi mâine, dacă va fi ploaie sau nu, care va fi rata infectărilor, dacă va creşte sau nu, vorbim despre guvernare. Dar ce-i cu Guvernul? Există coaliţie? Dacă da, până când? Şi bineînţeles nu putem evita această întrebare, nici nu vreau să o evit, doar că soluţia nu o pot proiecta astăzi, aici, în faţa voastră. Dacă aş cunoaşte soluţia, atunci mai mult ca sigur că această neavenită ar fi fost deja rezolvată”, a precizat liderul Uniunii.