Contul oficial al Senatului de pe canalul YouTube a fost blocat iar sedințele de plen nu mai pot fi transmise în direct, pe o perioadă de șapte zile. Motivul invocat de YouTube pentru suspendarea contului este "dezinformare medicală" și face referire la o declarație politică a senatoarei Diana Șoșoacă.

Diana SosoacaFoto: Agerpres

"Activitățile de publicare de înregistări video și de live streaming ale canalului de YouTube al Senatului României sunt suspendate pe o perioadă de 7 zile, începând cu data de 14 septembrie 2021, ora 18.58. Motivul invocat de YouTube pentru suspendarea contului este “dezinformare medicală”, iar regula încălcată a fost “YouTube nu acceptă afirmații cu privire la vaccinările COVID-19 care contravin consensului experților din partea autorităților locale de sănătate sau a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)”, transmite conducerea Senatului, într-un comunicat de presă.

Mai exact, este vorba despre o declarație politică a senatoarei Diana Iovanovici Șoșoacă, declarație care, conform YouTube, încalcă „Regulile comunității YouTube”.

Conducerea Senatul, prin departamentul de specialitate, a solicitat YouTube reevalurea situației, însă cererea a fost respinsă. Astfel canalul de YouTube al Senatului României are activitatea suspendată pentru 7 zile, iar anterior, în luna aprilie, YouTube trimisese un avertisment pentru același tip de abatere.

Regulile YouTube prevăd faptul că, în interval de 90 de zile, abonatului care acumulează 3 abateri de la reguli îi va fi suspendată activitatea canalului. Următoarea sancțiune prevăzută pentru încălcarea regulamentului YouTube este o suspendare 14 zile. Canalul de YouTube al Senatului va fi suspendat definitiv în situația în care se va înregistra o a treia abatere.