Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis poate rezolva criza politică, iar soluţia o reprezintă “un tete-a-tete de 15 minute”.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Orban a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că singura soluţie corectă pentru România o reprezintă refacerea coaliţiei. “Singura soluţie corectă pentru România, corectă pentru noi este refacerea coaliţiei şi învestirea unui guvern cu deplină capacitate de exerciţiu pentru că ne confruntăm cu provocări extrem de grave cărora nu le poate face faţă un guvern care sare într-un picior.

Este nevoie cât mai rapid de învestirea unui guvern responsabil care să vină cu soluţii imediat la toate problemele cu care ne confruntăm, valul patru al pandemiei, problemele care sunt legate de explozia preţurilor în domeniul energiei şi nu numai în domeniul energiei, ci şi în alte domenii”, a spus Orban.

El a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis poate rezolva criza, are tot ce îi trebuie pentru acest lucru: “Preşedintele poate să rezolve criza astăzi, are tot ce îi trebuie la dispoziţie pentru soluţionarea crizei şi este apanajul său constituţional, este obligaţia sa constituţională să se implice pentru rezolvarea acestei crize. Soluţia e simplă, un tete-a-tete de 15 minute, în sensul deblocării situaţiei politice. (…)

Colegii mei care blochează procedura parlamentară a moţiunii sau care se fac scut uman toţi defilează sub stindardul parteneriatului cu preşedintele Iohannis. Sunt convins că preşedintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucrurile pe care eu văd că nu pot să-i conving, care sunt constituţionale şi în interesul României”.