Dezbaterile politice, solicitate de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, au ca temă "Situaţia creşterii explozive a facturilor la energie", scrie Agerpres. Joia trecută, plenul reunit al Parlamentului a aprobat, cu 339 de voturi "pentru" şi o abţinere, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul Virgil Popescu a anunţat atunci, într-o postare pe Facebook, că a votat pentru înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă.

"Am votat pentru înfiinţarea comisiei parlamentare care anchetează creşterea preţului la energie şi gaze deoarece îmi doresc să afle toţi românii cauzele pentru care preţurile au crescut. Iată unul dintre motive: nu s-a mai pus în funcţiune nicio unitate nouă de producţie a energiei electrice din anul 2015, de la construirea capacităţilor de energie regenerabilă", a scris ministrul.

El preciza că în prezent se lucrează la o ordonanţă ce vizează "protecţia a milioane de români împotriva creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale".

"Mă uit în urmă şi văd ce miniştri au fost... şi voi veni la audieri ca să explic ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă, acum, în sistemul energetic naţional. Voi arăta, de asemenea, măsurile pe care le luăm pentru protejarea consumatorilor casnici. La minister lucrăm, în momentul de faţă, la o ordonanţă pentru protecţia a milioane de români împotriva creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale. Ordonanţa vine în completarea Legii consumatorului vulnerabil din energie", informa Virgil Popescu.